Pro chladné dny není lepší volby než rychlý horký nápoj. V dnešním článku vám představíme tři lahodné recepty na horké nápoje plné osvěžujících ingrediencí: brusinkový punč, ostružinový svařený nápoj a rakytníkový punč. Nápoje připravené z našich džemů a sirupů nejenom zahřejí, ale také poskytují bohatý zdroj vitamínů a antioxidantů. Aby se v nápoji udržely, nesmíte je dlouho zahřívat, jen ohřát, pořádně promíchat a na mírném ohni nechat ingredience propojit.
Až na závěr přidejte naše tekuté koření, které se v horkém nápoji krásně rozvoní.
Sladkost či kyselost si regulujte sami množstvím dodaného tekutého koření a citronové šťávy.
Brusinkový punč
Na 1 litr nápoje:
50 g brusinkového džemu
500 ml jablečný mošt
500 ml vody
šťáva z půlky citronu
Tekuté koření na punč
Hruškový kompot s jeřabinami
V hrnci smíchejte jablečný mošt a vodu s brusinkovým džemem. Ohřejte k bodu varu a na závěr přidejte 2 lžíce našeho tekutého koření a do každého šálku 1 lžíci hruškového kompotu s jeřabinami. Dochuťte citronovou šťávou.
Podávejte horké a před podáváním promíchejte.
Ostružinový “svařený” nápoj
Na 1 litr nápoje:
50 g ostružinového džemu bez semínek
2 hrušky
500 ml hruškového džusu
500 ml vody
šťáva z půlky citronu
Tekuté koření na svařák
V hrnci smíchejte hruškový džus a vodu s ostružinovým džemem a kousky hrušky. Ohřejte, lehce provařte a na závěr přidejte podle chuti naše tekuté koření. Dochuťte citronovou šťávou.
Podávejte horké a před podáváním promíchejte.
Rakytníkový punč s malinami
50 g rakytníkového džemu
50 g malinového džemu bez semínek
0,5 l jablečného moštu
0,2 l vody
šťáva z 1 citronu
Tekuté koření na punč
V hrnci smíchejte džemy, mošt a vodu. Ohřejte k bodu varu, ale nevařte. Na závěr přidejte citronovou šťávu a dochuťte naším tekutým kořením.
Podávejte horké a před podáváním promíchejte.