Naše bylinné sirupy můžete využít v létě do osvěžujících limonád, ale i v zimě do čajů pro marody a usmrkánky. Aby to ale nebyla jen taková “nuda”, vyzkoušeli jsme je přidat i do koktejlů a máme tu recepty třeba pro silvestrovskou noc.
Vánoční citrusový koktejl s bezovým sirupem
Na 4 drinky:
200 ml vodky
50 ml bezového sirupu
200 ml džusu z červeného pomeranče
200 ml mandarinkového džusu
60 ml sody
snítka rozmarýnu
jahody na ozdobení
Ve větším džbánu smícháme všechny tekuté ingredience a dáme vychladit do ledničky. Do skleniček Weck nakrájíme plátky citronů, jahod a zalijeme připraveným koktejlem. Můžeme přidat led.
Hugo
Na 4 drinky:
400 ml prosecca
200 ml sody
10 ml bezového sirupu (2 velké panáky)
čerstvá máta
půlka limetky
Ve větším džbánu lehce pomačkejte mátu, aby se uvolnily esence. Přidejte všechny tekuté ingredience a dejte vychladit. Hugo se podává ve vinných skleničkách s ledem. Může se ještě zakápnout trochou šťávy z limetky.
Lesní grog ze smrkového sirupu
Na 1 šálek grogu:
1 panák kvalitního rumu
1-2 lžičky sirupu ze smrkových výhonků
horká voda
šťáva z půlky pomeranče
plátky citronu a pomeranče na ozdobení
Panáka rumu zalijeme horkou (ne vařící!) vodou, přidáme plátek citronu, šťávu z pomeranče a 2 lžičky sirupu. Podáváme horké.