Nakládaná cibule je skvělým doplňkem do burgerů, k mexické kuchyni nebo do sendvičů či baget. Její příprava nevyžaduje mnoho příprav a my vám přinášíme základní recept, který můžete obměnit jednoduchým přidáním koření. Pikantnost přidá chilli paprička nebo pepř, indickou kuchyni můžete vytvořit přimícháním kari prášku do rozvaru.
Na nakládání zeleniny se hodí malé úzké chřestovky, které vám v ledničce nebudou zabírat moc místa.
0,75 kg červené cibule
300 ml vody
240 ml jablečného octa
4 lžíce třtinového cukru
2 lžíce soli
Cibule oloupejte a nakrájejte je na tenká půlkolečka. V rendlíku svařte vodu s octem a v ní rozpusťte cukr, sůl a promíchejte. Nechte projít varem.
Cibuli naskládejte do čistých a suchých sklenic a přelijte je ještě horkým rozvarem. Uzavřete víčkem a sklenice dejte do ledničky. Už druhý den ji můžete začít ochutnávat. Vždy ale použijte čistý příbor.