Domácí müsli

musli

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Suché ingredience:

  • 500 g ovesných vloček (ideálně s klíčky)
  • 50 g kokosových lupínků
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g nasekaných pekanových ořechů
  • 50 g nasekaných mandlí
  • 50 g brusinek

Na marinádu:

  • 130 g medu
  • 130 g javorového sirupu
  • 130 g másla nebo řepkové oleje
  • lžička mleté skořice
  • lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli

Chcete do nového roku i dne vykročit se zdravou snídaní? Vyzkoušejte domácí müsli podávané s jogurtem. Je velmi snadné na přípravu a vy si jej můžete přizbůsobit zcela své chuti.

Náš recept je pouze orientační. Pokud vám nějaká ingredience nechutná, vynechte ji nebo nahraďte. Základem jsou samozřejmě ovesné vločky, ty nevynechávejte :)

Troubu rozehřejte na 165 °C. V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience. V rendlíku rozpusťte máslo a přidejte zbytek surovin na marinádu. Spojte v jednolitou hmotu, kterou přidejte ke směsi a dobře promíchejte.

Rozložte na plech vyložený pečícím papírem, uvedené množství vyjde na cca 2 plechy. Pečte přibližně 20 minut. V polovině doby müsli lehce promíchejte vidličkou. Po vychladnutí je směs krásně křupavá. Nejlepší je ji skladovat ve skleničkách Weck - můžete si ji vystavit na lince, abyste na ně ráno nezapomněli.

x