Suché ingredience:
- 500 g ovesných vloček (ideálně s klíčky)
- 50 g kokosových lupínků
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g nasekaných pekanových ořechů
- 50 g nasekaných mandlí
- 50 g brusinek
Na marinádu:
- 130 g medu
- 130 g javorového sirupu
- 130 g másla nebo řepkové oleje
- lžička mleté skořice
- lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
Chcete do nového roku i dne vykročit se zdravou snídaní? Vyzkoušejte domácí müsli podávané s jogurtem. Je velmi snadné na přípravu a vy si jej můžete přizbůsobit zcela své chuti.
Náš recept je pouze orientační. Pokud vám nějaká ingredience nechutná, vynechte ji nebo nahraďte. Základem jsou samozřejmě ovesné vločky, ty nevynechávejte :)
Troubu rozehřejte na 165 °C. V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience. V rendlíku rozpusťte máslo a přidejte zbytek surovin na marinádu. Spojte v jednolitou hmotu, kterou přidejte ke směsi a dobře promíchejte.
Rozložte na plech vyložený pečícím papírem, uvedené množství vyjde na cca 2 plechy. Pečte přibližně 20 minut. V polovině doby müsli lehce promíchejte vidličkou. Po vychladnutí je směs krásně křupavá. Nejlepší je ji skladovat ve skleničkách Weck - můžete si ji vystavit na lince, abyste na ně ráno nezapomněli.