Boloňské muffiny

V muffinových formách se dá upéct cokoliv a my pro vás máme tip na geniální jednohubku na váš silvestrovský stůl. Vyzkoušejte tuto originální dobrotu s naší připravenou omáčkou Hovězí na rajčatech.

AdobeStock_412684817

Na cca 12 kousků:
200 g špaget nebo spaghettini - velmi tenké špagety
2 ks omáčky Hovězí na rajčatech
2 rozšlehané vejce
50 g hladké nebo semolinové mouky
hrst nasekané bazalky
100 g nastrouhané mozzarelly

olivový olej na vymazání formy
parmazán na posypání

Špagety uvařte v osolené vodě al dente (tedy na skus). Slijte je a dejte je do velké mísy, kde je postříhejte na kratší kusy. S těstovinami se vám tak bude lépe pracovat.

Troubu předehřejte na 180 °C, muffinovou formu poctivě vymažte olejem. Pro lehčí manipulaci po upečení ji můžete vyložit malými čtverečky pečícího papíru, které budou přesahovat přes okraj formy.

Do mísy přidejte k vychladlým špagetám rozšlehaná vajíčka, mouku, mozzarellu, bazalku a jednu skleničku omáčky. Lehce dochuťte solí a zamíchejte. V muffinové formě tvořte ze směsi “hnízdečka”. Doprostřed ještě přidejte jednu lžíci omáčky Hovězí na rajčatech.

Pečeme cca 20 minut, necháme vychladnout a opatrně vyndáme z formiček. Posypeme parmezánem a můžeme ještě ozdobit čerstvými lístky bazalky.

Lze podávat horké nebo studené.

Pokud chcete udělat pikantní verzi, posypejte směs chilli vločkami.

 

 

x