Švestková marmeláda s čokoládou

Obrázek článku

CO BUDETE POTŘEBOVAT
  • 3 kg vypeckovaných švestek
  • 0,8 kg cukru
  • 300 g kvalitní hořké čokolády (min 80%)
  • 2 celé skořice
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 1 vanilkový lusk (rozpůlený a seškráblé semínka)
  • 5 hřebíčků

 

Esencí švestiček jsou povidla. Jejich výsledná chuť může být pro některé, hlavně děti, příliš intenzivní a trochu hořká. Nabízíme vám variantu, která u našich dětí absolutně vede.

Je v ní totiž čokoláda a vy tak zavaříte dětem takovou domácí čokoládovou pomazánku s velkým přídavkem ovoce.

Hřebíček a badyán svážeme do gázy nebo plátýnka a vytvoříme malý balíček. Vypeckované švestky dáme do velkého hrnce, smícháme s cukrem a kořením. Vaříme přibližně půl hodiny, záleží na druhu švestek. Že je směs dostatečně hustá poznáme, když středem přejedeme vařečkou a zůstane cestička.

Vylovíme balíček s kořením, vanilkový lusk a skořici. Přidáme čokoládu a počkáme až se rozpustí. Rozmixujeme ponorným mixérem do marmelády. Pokud máte raději větší kousky ovoce, nemixujte do hladka.

Nalijeme do skleniček Weck. Máme tak krásný a originální jedlý dárek pro všechny milovníky čokolády. Zavařujeme 20 minut při 85°C

x