Rillettes

Rillettes – francouzská masová pochoutka
Rillettes je tradiční francouzská masová pomazánka, jejíž historie sahá až do 15. století. Připravuje se z pomalu taženého vepřového bůčku s kořením, které masu dodává bohatou chuť a jemnou strukturu.
Na čerstvém chlebu nebo bagetě je rillettes neodolatelnou pochoutkou, kterou si zamilujete k podzimnímu posezení u sklenky vína. Skvěle chutná i s nakládanou zeleninou – od okurek až po houby.
Tato podzimní specialita francouzské kuchyně dokáže proměnit obyčejnou svačinu ve skutečný gurmánský zážitek.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40049##
Počet porcí cca 6 sklenic (200 ml)
Čas 4,5 hodiny
Náročnost 3/5
Počet sklenic: 6
Ingredience na domácí rillettes
- 2000 g prorostlého vepřového bůčku (bez kosti)
- 400 ml bílého vína
- 4 lžičky soli
- koření dle chuti (česnek, pepř, rozmarýn, tymián, bobkový list)
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40050##
Recept na domácí rillettes
1
Bůček nakrájejte na kostky cca 3×3 cm a vložte do litinového nebo jiného těžkého hrnce.
2
Maso promíchejte se solí, podlijte 200 ml vína a vařte na mírném plameni cca 4 hodiny.
3
Maso by se mělo dusit v tuku, nikoliv smažit – pravidelně kontrolujte a podlévejte zbylým vínem.
4
Po 3 hodinách přidejte nasekané bylinky (rozmarýn, tymián, bobkový list).
5
Jakmile je maso měkké, rozmělněte ho vidličkou na jemná vlákna.
6
Plňte do čistých sklenic a nechte vychladnout a zatuhnout.
7
Podávejte na čerstvém chlebu nebo bagetě. Skvěle chutná s nakládanými okurkami, Zeleninádou nebo nakládanými houbami.
Tip: Rillettes krásně vynikne ve sklenicích Weck – masovkách. Perfektní i jako originální dárek.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář