- cca 5 větších jablek (oloupaných bez jadřinců, nakrájených na kousky)
- 1 vrchovatá lžička skořice
- 80 g špaldové celozrnné mouky (nebo pšeničné celozrnné)
- 80 g ovesných vloček
- 50 g másla
- 40 g tmavého cukru
Zima přímo volá po teplých snídaních. Pokud už jste se přejedli kaší, máme pro vás tip na teplý dezert či snídani - voňavý jablečný crumble. Okořeněný skořicí vám zaručeně prohřeje každý zimní den.
My je zapékáme ve Weckovkách, máme tak na ně i víčko pro uschování v ledničce. Na druhý den jen dáme na chvilku ohřát do trouby a “krambl” je opět v plné síle.
Nejlépe chutná s hustým jogurtem nebo kysanou smetanou.
Nakrájená jablíčka nasypeme do Weckovek (nejlépe se na krambl hodí široké masovky). Koncem zimy už bývají jablka vyschlejší a tak jim můžeme do misky přidat lžíci moštu nebo vody.
Z ostatních ingrediencí uděláme drobenku, kterou jablíčka posypeme. Pečeme ve spodní části trouby vyhřáté na 200°C přibližně 25 minut.
Podáváme teplé nebo studené.