- 2,5 kg okrájených a oloupaných hrušek, nakrájených na malé kostičky
- velkou konzervu ananasu (většinou bývá 0,5-0,6l)
- 2 kg krupicového cukru
-
1 lžíce citronové šťávy
Hruškový “med” je delikatesa oblíbená především v zámoří. Voní a chutná po medu - med ovšem neobsahuje.
Je skvělý na chlebu s máslem nebo zamíchaný do jogurtu. Zkuste zavařit něco neobvyklého a zužitkujte letošní podzimní úrodu hrušek originálně.
Recept není složitý a pokud použijete krásné designové skleničky Weck, máte i krásný “jedlý” dárek na Vánoce.
JAK NA TO
Celý obsah ananasové konzervy včetně šťávy rozmixujeme ponorným mixérem na hrubo. Dáme vařit společně s kousky hrušek, cukrem a citronovou šťávou dokud není obsah dostatečně hustý.
Záleží na typu hrušek, může to trvat 30 - 45 minut (i déle). Nalijeme do skleniček Weck a zavařujeme 20 minut při teplotě 80 °C.