Hruškový "med"

hruškový med

 

  • 2,5 kg okrájených a oloupaných hrušek, nakrájených na malé kostičky
  • velkou konzervu ananasu (většinou bývá 0,5-0,6l)
  • 2 kg krupicového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy


 

Hruškový “med” je delikatesa oblíbená především v zámoří. Voní a chutná po medu - med ovšem neobsahuje.

Je skvělý na chlebu s máslem nebo zamíchaný do jogurtu. Zkuste zavařit něco neobvyklého a zužitkujte letošní podzimní úrodu hrušek originálně.

Recept není složitý a pokud použijete krásné designové skleničky Weck, máte i krásný “jedlý” dárek na Vánoce.

JAK NA TO

Celý obsah ananasové konzervy včetně šťávy rozmixujeme ponorným mixérem na hrubo. Dáme vařit společně s kousky hrušek, cukrem a citronovou šťávou dokud není obsah dostatečně hustý.

Záleží na typu hrušek, může to trvat 30 - 45 minut (i déle). Nalijeme do skleniček Weck a zavařujeme 20 minut při teplotě 80 °C.

x