-
500g vypeckovaných třešní
-
50 g másla
-
60 g ovesných vloček (lehce rozmixovaných)
-
50 h hladké mouky
-
60 g třtinového cukru
Je tady naše nejoblíbenější část roku. Dlouhé dny, vlahé večery, zpěv ptáků a hlavně první úroda na našich zahrádkách. Tento červen je ve znamení třešní - stromy jsou obsypané a tak nás čeká třešňová sezóna se vším všudy.
Až se dostatečně nabažíte čerstvých třešní, upečete bezpočet bublanin, zavaříte marmelády, džemy, chutney nebo třešňový kompot, určitě vyzkoušejte i náš recept na třešňový crumble (neboli “krambl”).
Třešně, kromě své výjimečné chuti, obsahují velké množství minerálů a vitamínů - jód, hořčík, zinek, vápník a vitamíny C, E a B. Účinně pomáhají při zánětech, paradentóze a artritidě.
My na crumble používáme skleničky Weck, které jako jedny z mála vydrží tak vysoké teploty. Dezert v nich nejen připravíme a upečeme, ale i servírujeme. Jejich design je nadčasový a elegantní.
Jak na to:
Troubu předehřejeme na 180 C. Vypeckované ovoce můžeme dosladit trochou cukru, záleží na tom, jak moc máte třešně sladké.
Z másla, rozmixovaných ovesných vloček, hladké mouky a cukru vytvoříme rukou drobenku. Třešně nasypeme do skleniček, trochu upěchujeme, aby pustily šťávu. Zasypeme drobenkou a pečeme 35 minut. Nejlépe chutná za tepla.