CO BUDETE POTŘEBOVAT
- 150 g špaldové celozrnné mouky
- 100 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 4 lžičky olivového oleje
- 20 g kvasnic
- 150 ml teplé vody
Náplň:
- 1 sklenička Hovězí na rajčatech
- 125 g mozzarelly (1 balíček)
- lístky čerstvé bazalky
Tento recept je snadný a použitím hotové omáčky Hovězí na rajčatech máte rychlou a zdravou večeři “razdva”.
Ve větší míse smícháme mouky, sůl a olivový olej. Kvasnice necháme rozpustit v teplé vodě a promícháme - měla by vzniknout kašička. Přilijeme k suché směsi a vypracujeme těsto, které by mělo být pružné a nelepivé.
Můžeme použít i robot s nástavcem typu “hák”. Vytvarujeme bochánek, který potřeme kapkou oleje a necháme 40 minut kynout pod čistou utěrkou.
Nakynuté těsto rozdělíme na půl a rozválíme do požadovaného tvaru. Potřeme hotovou omáčkou Hovězí na rajčatech, poklademe plátky mozzarelly a pečeme cca 30 minut při 200 °C. Při servírování ozdobíme lístky čerstvé bazalky.