Ostrý jahodový relish

Obrázek článku

CO BUDETE POTŘEBOVAT
  • 500 g zralých jahod
  • 1,5 lžičky drcených chilli (nebo méně, pokud nemáte rádi moc ostré)
  • 150 g cukru krystal
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 60 ml červeného vinného octa
  • ½ lžičky soli
  • čerstvě mletý pepř
  • vodu na případné zředění

Jahody nemusíte spotřebovat pouze na sladké zavařeniny a džemy. Vyzkoušejte i tento originální chilli jahodový relish, který se hodí ke grilovanému masu nebo jako náhrada BBQ omáčky.

Úžasný je i ke grilovanému kuřeti nebo jako glazura na vepřovou panenku na grilu.

Jahody nakrájejte na menší kousky a vložte spolu se všemi ingrediencemi kromě vody do hrnce. Přiveďte k varu a vařte na středním plameni přibližně 40 minut. Promíchávejte, ať se omáčka nepřipálí.

Nechte trochu vychladnout a rozmixujte do požadované konzistence. Omáčka může být úplně hladká nebo naopak můžete zachovat větší kousky.

Dochuťte mletým pepřem a solí. Takto připravená omáčka vám v ledničce vydrží v kondici přibližně týden. Zavařená ve skleničkách Weck je krásným a originálním dárkem pro všechny hostitele.

x