CO BUDETE POTŘEBOVAT
- 1 menší cuketa
- 100 g čerstvého kozího sýra
- 100 g zauzené slaniny
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- provensálské koření
- čerstvá bazalka
- čerstvý tymián
Ochutnejte netradiční a zdravý studený předkrm.
Cuketu omyjte a nakrájejte podélně na plátky. Na sucho je prudce ugrilujte na grilu nebo grilovací pánvi. Slaninu nakrájejte na menší plátky (ve stejné velikosti jako cuketové plátky) a také je na sucho opražte. V míse si připravte směs z kozího sýra, rozdrceného česneku, kapky oleje a provensálského koření.
Na plátek cukety položte proužek slaniny, namazejte směsí sýra a bylinek, zarolujte a propíchněte párátkem. Skládejte do skleniček, prokládejte lístky čerstvých bylinek. Jakmile budete mít sklenice plné, zalijte kvalitním olivovým olejem. Takto naložená vám vydrží v lednici dva týdny. Jde o skvělou variantu studeného předkrmu nebo tapas k vínu.