- 500 g cukety
- 3 stroužky česneku
- šťáva z půlku citronu
- 6 kuliček pepře
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 cibuli
- hrst čerstvé petržele
- lžičku hořčičných semínek
- olivový olej
Cuketová sezóna se nám pomalu rozjíždí a my opět vymýšlíme, kde ji ještě “vrazit”.
Na našich webových stránkách už najdete recept na úžasnou univerzální cuketovou omáčku pod maso nebo na pomazánku na topinky, se kterou si v zimě s radostí užijete chutě léta.
Pro milovníky relishů nezapomene na naši oblíbenou klasiku - cuketový relish, který vám udělá velkou parádu v hamburgrech nebo italský předkrm - nakládané cuketové rolky se sýrem.
JAK NA TO:
Cukety umyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Upečte na sucho na pánvi. Česnek nakrájejte na plátky, cibuli na osminky a petrželku na drobno.
Ve velké míse opatrně naskládejte plátky cukety, cibule a česnek. Osolte, opepřete a doplňte koření (hořčičné semínko, petrželku a pepř). Pokapejte citronovou šťávou a zalijte trochou olivového oleje. Opatrně promíchejte, ať se neponičí plátky cukety.
Plňte do skleniček Weck. Pokud není cuketa zcela ponořená, dolejte trochu oleje. Nechte v ledničce uležet cca 2-3 dny a potom podávejte. Nakládaná cuketa je výborná k masu nebo jen tak jako studený předkrm.