Malinový džem s mátou

Malinový džem voní létem a je to jeden z našich nejoblíbenějších výrobků. Umíte si představit lepší snídani než čerstvé pečivo, s máslem a voňavou vzpomínkou na léto?
Připravili jsme pro vás recept, ale hotový malinový džem bez práce a bez semínek si můžete objednat i v našem e-shopu.

malinový džem recept

Ingredience na malinový džem

Milujete chuť malin, která vás ve vzpomínkách okamžitě přenese na léto u babičky? Nebo máte tak velkou úrodu, že je letos jednoduše nestíháte sníst? Pak si podle našeho receptu připravte ten nejlepší malinový džem. Skvěle se hodí i jako jedlý dárek, a navíc vás stojí minimum úsilí. A nezapomeňte, že pokud vás tlačí čas nebo došly maliny, naše spíž je vždy plná kvalitních domácích džemů, které s láskou připravujeme v naší rodinné konzervárně.

Recept na malinový džem

  1. Čisté maliny dejte do hrnce a rozšťouchejte je šťouchadlem na brambory, aby pustily šťávu.
  2. Lístky máty opláchněte, nakrájejte na drobné proužky a přidejte k malinám. Směs přiveďte na mírném plameni k varu a nechte 5 minut pobublávat.
  3. Pektin smíchejte s polévkovou lžící cukru a přisypte spolu s cukrem k obsahu v hrnci.
  4. Na závěr už nám chybí jen šťáva z jednoho citronu (zbavená zrníček).
  5. Směs pomalu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Doba vaření záleží na požadované hustotě.  
  6. Hotový džem plňte do horkých sklenic, nejlépe do džemovech Weck a zavařujte 20 minut při 80 °C.

Tip: Pokud chcete džem bez zrníček, jako je ten náš, celou směs ještě za horka propasírujte a znovu povařte.

Veřte, že tento džem neudělá radost jen vám a vaší rodině. Na sklenici stačí zavázat stuhu nebo nalepit ozdobnou etiketu a získáte krásný jedlý dárek, například pro paní učitelky na konec školního roku nebo pro kolegyně do práce.

malinový džem via delicia

x