Jahodovo - rebarborový crumble

 

Obrázek článku

CO BUDETE POTŘEBOVAT
  • 4 stonky rebarbory (oloupané a nakrájené na malé kousky)
  • 1 hrnek nakrájených jahod
  • ½ hrnku ovesných vloček
  • ¾ hrnku špaldové mouky
  • 3 lžíce másla
  • ½ hrnku cukru krystalu + 1 lžíce na posypání ovocné směsi
     

    Trpká rebarbora patří mezi první vitamínové bomby, které můžeme na zahrádce sklidit. Její využití v kuchyni je široké.

    Můžete z ní uvařit sirup, rebarborové chutney, nebo výborný džem. Pokud si ji chcete užít za čerstva, doporučujeme jednoduchý dezert - náš oblíbený crumble. Vrstvu ovoce posypanou drobenkou a zapečenou k dokonalosti. My k zapékání používáme skleničky Weck, jsou praktické a můžeme v nich dezerty i servírovat.

    Ve velké míse promícháme rebarboru a jahody, posypeme lžící cukru, rozdělíme do menších zapékacích misek. Na zapékání crumble se hodí nízké masovky Weck. V talíři smícháme ovesné vločky, mouku, máslo a cukr. Pomocí rukou vytvoříme drobenku, kterou posypeme obsah misek.

    Misky naskládáme na plech (pro lepší manipulaci)  a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme 45 minut. Můžeme podávat ještě za tepla s kopečkem vanilkové zmrzliny. Crumble je ale výborný i za studena, třeba se zakysanou smetanou nebo jako zdravá snídaně

 

x