- 2,5 kg okurek
- 6 cibulí
- 2 lžíce soli
Na nálev:
- 6 dl octu
- 4 dl cukru (ano i cukr krystal si odměřte na dl)
- 1 lžíce čerstvého nakrájeného kopru
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička kari
- 1 lžička drceného chilli
Pod tímto tajuplným názvem se schovává okurkový salát naložený v nálevu z octa a koření.
Je opravdu úžasný ke grilovanému masu, do hot dogů a hamburgerů. Jednoduše v něm upotřebíte nadúrodu salátových nebo polních okurek a blýsknete se před známými neotřelým doplňkem na grilovačky.
Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka a ve velké míse promícháme se solí. Zakryjeme a necháme minimálně 3 hodiny odpočívat. Sůl nám ze zeleniny vytáhne přebytečnou vodu, kterou poté slijeme. Mačkáním ještě okurky zbavíme další tekutiny.
V rendlíku si svaříme ocet s cukrem a kořením, není nutné, aby směs vřela. Zalijeme okurkovou směs v míse a pořádně promícháme. Plníme do zavařovacích sklenic Weck a zavíčkujeme. Nezapomeňte, že pro každou várku je lepší použít novou gumičku . Zavařujeme na 70°C cca 20 minut.
Tuto výtečnou směs podávejte ke grilovanému masu, sýru, do hot-dogů nebo hamburgerů.