Milujeme vrstvené poháry, které skvěle vyniknou ve skleničkách WECK. Máme pro vás tip na úžasnou jarní záležitost - rebarborový tvarohový pohár, který doporučujeme ještě proložit vrstvou našeho jahodové džemu. Kombinace rebarbory a jahody je totiž úžasná!
Na tvarohový krém:
250 g měkkého tvarohu
100 g řeckého bílého jogurtu
1 až 2 lžíce moučkového cukru nebo medu
150 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového cukru
Vymíchejte v misce tvaroh s jogurtem a přidejte moučkový cukr dle chuti. V jiné nádobě vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem a spojte s tvarohovou směsí.
Na náplň:
300 g rebarbory
2 lžíce krupicového cukru nebo medu
Rebarborové řapíky s odříznutými konci oloupejte, nakrájené na drobné špalíčky zasypejte v kastrolu na plotně cukrem a na mírném ohni vše za občasného míchání zvolna svařte do změknutí. Nechte vychladnout.
jahodový džem
italské piškoty Amaretti (můžeme je pokapat bezovým sirupem)
Na vrstvení pohárů jsou vhodné především rovné skleničky, ideálně s obsahem 250 ml. Vrstvěte na střídačku tvarohový krém, malou vrstvu jahodového džemu, piškoty a rebarborový rozvar. Postup opakujeme, vrchní vrstvu rebarborového rozvaru ozdobíme piškoty.