- 5 vařených vajíček
- 2 hrsti jarních bylinek
- 250 ml vody
- 1 lžíce cukru
- 100 ml balzamikového octa
- pepř
- sůl
Donesli vaši koledníci takové množství vařených vajíček, že nejste schopní je zpracovat ihned? Vajíčkové pomazánky a vařených vajíček na chlebu už máte plné zuby?
Podívejte se na náš tip na uchování vařených vajíček inspirované zahraničím. Takto upravená vajíčka se skvěle hodí k listovému nebo zeleninovému salátu.
V zámoří nebo v Anglii se jedná o docela běžnou hospodskou pochoutku k pivu. Velmi jsou oblíbená vejce s chilli nebo v nálevu s červené řepy. Na nakládání vajíček se skvěle hodí velké sklenice Weck.
VAJÍČKA S JARNÍMI BYLINKAMI:
Ingredience vystačí na 5 naložených vajíček.
Bylinky nasekejte nadrobno a všechny ingredience smíchejte dohromady, nechte rozpustit cukr a jemně osolte a opepřete.
Vajíčka oloupejte, naskládejte do sklenice a zalijte lákem. Nechte minimálně tři dny v lednici uležet a potom ochutnávejte :)