- máslo
- čerstvé bylinky (dle chuti)
- sůl
- koření (pepř, houbové koření)
- česnek
Bylinkové máslo je jednoduchá delikatesa, která posune váš pokrm do gastronomických výšin. Jednoduše ji pak už neodoláte.
Másla jsou výborná k pečeným masům, ke steakům, bramborám, zelenině, rybě nebo jen tak namazaném na čerstvém pečivu. Teď na jaře se skvěle hodí k jehněčím pečínkám nebo k baby kuřátkám.
Využijte sezónních jarních bylinek, které jsou zrovna plné chuti a namixujte si vlastní chuť. My doporučujeme chuťově výrazný medvědí česnek, pažitku, šalvěj, bazalku, oregano nebo jiné. Můžete také přimíchat česnek, papriku, kari nebo houbové koření. Fantazii a chuti se meze nekladou.
A JAK NA TO?
Klasické máslo musíte nechat před zpracováním dobře povolit, vytáhněte jej i několik hodin předem. Smíchejte s nasekanými bylinkami, trochou soli, případně přidejte další koření. Ochutnávejte a dochucujte!
Změklé máslo potom dejte do skleniček a nechte opět ztuhnout. V ledničce vydrží do doby trvanlivosti použitého másla, případně můžete po malých porcích zamrazit. Aby pak máslo na slavnostní tabuli i krásně vypadalo, použijte skleničky Weck.