Polévky jsou skvělá věc. Dokážou dostatečně zasytit a zahřát, a to se s přicházejícím podzimem rozhodně hodí. Pokud k nim přidáte pečivo, nejlépe čerstvý kváskový chleba nebo domácí poctivé rohlíky, nemusíte už řešit další jídlo. Vždyť už naše babičky říkávaly, že polévky jsou grunt - tedy základ.
My to víme a proto jsme pro vás připravili novou řadu našich “hotovek” - poctivých hutných polévek, které vás opravdu zasytí jako plnohodnotné jídlo. Můžete je mít v zásobě ve spíži na horší časy, jako rychlý oběd při domácím home office nebo pokud vás zastihne chřipka a vy se potřebujete bez námahy posilnit. Prostě záležitost, která se vám rozhodně doma hodí.
Stačí jen ohřát a můžete jíst. A stačí vám k tomu jen mikrovlnka, vodní lázeň nebo klasický malý rendlík, do kterého polévku přelijete. Díky tomu, že jsou polévky ve sklenicích Weck, můžete je ohřívat i konzumovat přímo z nich. Jsou totiž opravdu husté a uvařené z poctivých surovin. Pojďme se podívat, jaké dobroty jsme pro vás připravili.
Polévka z pečených rajčat a zeleniny - Rájčatá!
V této luxusní veganské polévce nenajdete opravdu nic jiného než zeleninu, koření a kvalitní extra virgin olivový olej. Lehce karamelizovaná chuť pečených rajčat skvěle dorovná jejich přirozenou nakyslost do vyvážené sladkokyselé. Pro trochu řízu jsme doplnili zázvor a koření a vznikla tak luxusní krémová polévka opravdu pro všechny. Můžete ji doplnit strouhaným sýrem, rýží nebo těstovinami, pokapat olivovým olejem a přikusovat křupavou bagetu. Případně ještě více zjemnit smetanou.
Hrachová polévka s uzeným masem - Hrr! Ách!
Hrachová polévka patří ke klasickým a tradičním českým polévkám, které se vaří v každé domácnosti. Často bývá také součástí vánočního menu, s poctivým uzeným masem a s kvalitní kořenovou zeleninou. Přesně tak, jsme ji pro vás připravili i my. Aby chuť více připomínala čerstvý hrášek, nechali jsme hrách napučit. Luštěniny jsou tak snadněji stravitelné a polévka pak nenadýmá. K této polévce jsou skvělé chlebové krutony.
Čočková polévka s curry a kokosovým mlékem - Čo? Očka!
Indická inspirace v podobě pokrmu dhal nám pomohla při vytváření čočkové polévky na netradiční způsob. Využili jsme drobnou černou čočku Beluga, která má oříškovou chuť a nerozvaří se. Doplnili jsme ji curry, zázvorem a kokosovým mlékem. Můžete tak vyzkoušet exotiku v našem podání.
Čočku necháváme několik hodin naloženou ve vodě, čímž se stává snadněji stravitelnou a nenadýmá. Polévka je přirozeně bezlepková a veganská. Doporučujeme vyzkoušet s indickými plackami naan nebo s rýží.
Fazolová polévka se zeleninou - Faz? Olé!
Fazolová polévka na italský způsob? Proč ne? Jemnou oříškovou chuť bílých fazolí v rajčatovém základu jsme doplnili kvalitní kořenovou zeleninou a středomořskými bylinkami. Můžete se tak těšit na polévku, která vám připomene léto v Toskánsku a zároveň vás opravdu zasytí a zahřeje.Tím, že jsme fazole nechali napučet, jsou lehčeji stravitelné a nenadýmají. Jsou bohaté na vlákninu, bílkoviny a hořčík, pomáhají snižovat vysoký krevní tlak.
Doporučujeme podávat po italsku - pokapané olivovým olejem , s hoblinkami parmazánu a opečeným toustem nebo ciabattou.
Fazolová polévka s masem a chilli - Faz? Olé!
Všichni milovníci pikantních chutí a masa zbystřete! Naše poslední představovaná polévka je inspirovaná mexickou kuchyní. Můžete se tak těšit na napučené strakaté fazole Pinto s výraznou chutí, doplněné poctivým uzeným masem, rajským základem, kořenovou zeleninou a ostřejším kořením. Fazole jsou napučené a nenadýmají.
Je úžasná s čerstvým kváskovým chlebem, ale nebojíme se přidat po mexicku rýži nebo tortillové chipsy.