Naše delikátní paštiky nemusíte jenom mazat na pečivo. Samozřejmě s čerstvým kváskovým chlebem se jedná o božskou manu. Pro milovníky delikates a paštik máme tipy na nápadité využití v podobě předkrmů, drobného pohoštění pro návštěvy nebo podzimního pikniku. Můžete si prostřít uprostřed louky s paprsky babího léta, při pouštění draků, na kraji lesa při sbírání hub nebo i doma při podzimním nečasu.
Sendviče s paštikou
Milujete toustový chléb? Opečte ho a udělejte si vynikající paštikové sendviče. Opečený toustový chleba natřete vaší oblíbenou paštikou, další vrstvou bude opečený plátek chleba, který potřeme naší lahůdkovou cibuládou. Můžeme ještě přidat plátek výrazného sýra s modrou plísní a završit dalším plátkem chleba. Celý sendvič zpevníme párátkem a podáváme s malý křupavými okurkami.
V další variantě nahraďte cibuládu kvašenou Zeleninádou nebo domácí čalamádou. Opět můžeme k podávání doporučit cibuládu.
Zapečené tousty
Paštika se dá i zapékat v podobě oblíbených toustů. Plátky chleba (nemusí být jen toustový) natřete paštikou a položte na něj kousky mozzarelly, nebo i výraznějšího sýra a přiklopte druhým plátkem chleba. Zapečte klasicky v toustovači vymazaným máslem a ihned podávejte. Opět je dobré doplnit kyselou složkou v podobě Zeleninády nebo kyselé okurky, případně najemno nakrájenou cibulkou, hořčicí, majonézou.
Jednohubky a kanapky
Paštiky jsou skvělé v podobě jednohubek na silnějším plátku řezu světlé bagety. V tomto případě ji doplňte lžičkou brusinkové nebo dřínkové zavařeniny a ozdobte čerstvými bylinkami - třeba petrželkou, pažitkou, tymiánem, zkrátka podle momentálních možností.
Delikátní prkénko k vínu
No a nesmíme zapomenout na nejoblíbenější záležitost. Degustační prkénko plné delikates, které přichystáte k vínu. Naše paštiky servírujte přímo v designových skleničkách, k tomu Cibuládu, misku černých a zelených oliv, brusinkovou zavařeninu, sušené meruňky, čerstvé hrozny a plátky vybraných sýrů.