CO BUDETE POTŘEBOVAT
- 3 kg rozpůlených rajčat
- 1 menší hlávka česneku nakrájená na drobno
- 1 polévková lžíce čerstvých tymiánových lístků
- 2 lžíce třtinového cukru
- olivový olej
Pokud máte nadbytek rajčat a chcete si v zavařovacích skleničkách uchovat co nejvíce letní chuti, vyzkoušejte náš recept na pečená rajčata.
Rajčata rozprostřeme na plech řezem nahoru těsně vedle sebe. Zakapeme olivovým olejem, posypeme lístky tymiánu, česneku a cukrem, tak aby byly suroviny hlavně na středu rajčat.. Dáme do trouby předehřáté na 120°C a pečeme 3 hodiny. Potom plníme do skleniček a zavaříme na 10 minut při 90°C. Můžeme pak využít jako omáčku na těstoviny, jako přílohu k čemukoliv, nebo jen tak na mlsání.