Pečínku nelze připravit z malého kousku masa. Vždy vznikne více porcí a pokud se u stolu nesejde více strávníků, nastává otázka, co se zbylými. Dojídat v dalších dnech, zamrazit nebo zavařit?
Zavaření se jako varianta může zdát ta nejsložitější, ale opak je pravdou. A navíc má své výhody. Zavařením do skla vznikne hotové jídlo, které je hned po ruce vždy, když není zrovna moc času na vaření od základu nebo když vás překvapí nečekaná návštěva a počet strávníků se neplánovaně rozroste. Kvalitní pokrm, který lze vzít s sebou na dovolenou, třeba aktuálně na hory. Stačí ohřát obsah sklenice a s čerstvě uvařenou přílohou rychle a jednoduše vykouzlit skvělý oběd nebo večeři.
Zavaření pečeného masa není zase taková věda, jak by se na první pohled mohlo zdát. Musíte mít CO a DO ČEHO zavařovat. CO – to je volba podle vlastních preferencí chutí, v podstatě jakýkoli druh masa. DO ČEHO – jen do kvalitního skla s dobře těsnící gumičkou. Sklenice WECK jsou tvarově skvělé, protože jejich tvar umožňuje celý obsah bez porušení vyklopit a studené maso úhledně nakrájet. Zavařte ve speciálním elektrickém nebo klasickém zavařovacím hrnci na plotně sporáku, v pečící troubě na plechu s vodou, případně i v mikrovlnné troubě. Jednoznačně platí, že domácí chutná nejlépe!