
Třešňový Crumble ve sklenici Weck
Třešňový Crumble je rychlý, voňavý a dokonale letní dezert z třešní, který si zamilujete na první ochutnání. Tento český Crumble s třešněmi je skvělý způsob, jak využít úrodu a vytvořit elegantní sladkou tečku. Nejlépe vynikne ve sklenicích Weck, které lze rovnou péct a servírovat.
Počet porcí 4 porce
Čas 45 minut
Náročnost 2/5
Počet porcí: 4
Suroviny
- 500 g vypeckovaných třešní
- 50 g másla
- 60 g lehce rozmixovaných ovesných vloček
- 50 g hladké mouky
- 60 g třtinového cukru
Postup
1
Troubu předehřejeme na 180 °C.
2
Třešně můžeme lehce osladit dle chuti a nasypeme je do sklenic Weck. Jemně upěchujeme, aby pustily šťávu.
3
Z másla, vloček, mouky a cukru vytvoříme mezi prsty drobenku.
4
Drobenku navrstvíme na třešně. Pečeme cca 35 minut dozlatova.
5
Nejlépe chutná ještě teplý, ideálně se lžící zakysané smetany nebo vanilkovou zmrzlinou.
Tip: Sklenice Weck jsou žáruvzdorné, a crumble v nich můžete rovnou upéct, servírovat i darovat. Crumble je skvělý i s jiným ovocem – švestky, meruňky, maliny nebo jablka.