
Ostrý jahodový relish – pikantní delikatesa k masu
Ostrý jahodový relish je skvělou alternativou k BBQ omáčkám. Využijete ho ke grilovanému masu, kuřeti, vepřové panence, ale i jako glazuru nebo do burgerů. Pokud hledáte něco netradičního a zároveň elegantního, relish z jahod s chilli je tou pravou volbou.
Počet skleniček
5 skleniček
5 skleniček
Čas
cca 50 minut
cca 50 minut
Náročnost
2/5
2/5
Počet skleniček: 5
Suroviny
- 500 g zralých jahod
- 1,5 lžičky drcených chilli (dle chuti)
- 150 g cukru krystal
- 1 lžiče balzamikového octa
- 60 ml červeného vinného octa
- ½ lžičky soli
- čerstvě mletý pepř dle chuti
- voda na případné zředění
Postup
1
Jahody nakrájejte na malé kousky a vložte do hrnce se všemi ingrediencemi kromě vody.
2
Přiveďte k varu a vařte cca 40 minut na středním plameni. Pravidelně míchejte.
3
Nechte lehce vychladnout a rozmixujte dle požadované konzistence.
4
Dochuťte pepřem a solí, v případě potřeby zřeďte trochou vody.
5
Plňte do sklenic Weck, zavařujte 20 min / 90 °C nebo uchovejte v lednici.
Tip: Tento jahodový relish s chilli je skvělý i jako dárek. Podávejte ve sklenicích Weck s etiketou.