Ostrý jahodový relish

Ostrý jahodový relish
Ostrý jahodový relish – pikantní delikatesa k masu
Ostrý jahodový relish je skvělou alternativou k BBQ omáčkám. Využijete ho ke grilovanému masu, kuřeti, vepřové panence, ale i jako glazuru nebo do burgerů. Pokud hledáte něco netradičního a zároveň elegantního, relish z jahod s chilli je tou pravou volbou.
Počet skleniček
5 skleniček
Čas
cca 50 minut
Náročnost
2/5
Počet skleniček: 5

Suroviny

  • 500 g zralých jahod
  • 1,5 lžičky drcených chilli (dle chuti)
  • 150 g cukru krystal
  • 1 lžiče balzamikového octa
  • 60 ml červeného vinného octa
  • ½ lžičky soli
  • čerstvě mletý pepř dle chuti
  • voda na případné zředění

Postup

1
Jahody nakrájejte na malé kousky a vložte do hrnce se všemi ingrediencemi kromě vody.
2
Přiveďte k varu a vařte cca 40 minut na středním plameni. Pravidelně míchejte.
3
Nechte lehce vychladnout a rozmixujte dle požadované konzistence.
4
Dochuťte pepřem a solí, v případě potřeby zřeďte trochou vody.
5
Plňte do sklenic Weck, zavařujte 20 min / 90 °C nebo uchovejte v lednici.
Tip: Tento jahodový relish s chilli je skvělý i jako dárek. Podávejte ve sklenicích Weck s etiketou.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x