Nakládáné pečené papriky

Pečené červené papriky v oleji recept
Pečené červené papriky v oleji – delikatesa jako z Itálie
Připravte si doma pečené červené papriky v olivovém oleji, které můžete servírovat do salátů, rizot, na domácí pizzu, nebo jako doplněk k masům. Skvělé také jako jedlý dárek – stylově uložené ve sklenicích Weck.
Objem 4 sklenice
Čas 1 hodina
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 4

Suroviny

  • 8 červených paprik
  • 8 stroužků česneku (oloupaných, nakrájených na plátky)
  • olivový olej dle potřeby (extra virgin doporučený)

Postup

1
Papriky opečte ze všech stran na přímém plameni, v troubě nebo na grilu, dokud slupka nezčerná a nezačne se odlepovat.
2
Teplé papriky vložte do igelitového sáčku, nechte zapařit cca 10–15 minut. Slupka půjde snadno stáhnout.
3
Papriky zbavte slupky a jádřince. Dužinu nakrájejte na proužky.
4
Dno sklenic Weck vyložte česnekem, přidejte proužky paprik a zalijte olejem zahřátým na 90 °C.
5
Uchovávejte v lednici, kde vydrží až 3 měsíce.
Tip: Tyto pečené papriky v oleji podávejte jako předkrm s pečivem, použijte do rizota nebo na sendviče. Krásný a chutný domácí jedlý dárek ve skleničkách Weck.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x