Mrkvové chutney se zázvorem – orientální delikatesa ke grilovanému masu i sýrům

Mrkvové chutney recept
Mrkvové chutney se zázvorem – sladkokyselá delikatesa k sýrům i masu
Mrkvové chutney s výrazným zázvorem a limetkou je výbornou přílohou k masům, grilované zelenině nebo sýrům. Díky sladkokyselé chuti s orientálním nádechem připomíná indickou kuchyni, hodí se však i k české klasice. Uchovejte jej ve sklenicích Weck a potěšte jím sebe i své blízké.
Počet sklenic 4 sklenice
Čas 50 minut + 1 den odležení
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 4

Suroviny

  • 1250 g strouhané mrkve
  • 125 g čerstvého zázvoru
  • 250 ml bílého vinného octa
  • 2 limetky (šťáva i kůra)
  • 400 g cukru
  • 4 lžíce medu
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce rozdrcených semínek koriandru
  • 1 lžíce soli

Postup

1
Všechny suroviny smíchejte v hrnci a nechte přes noc odležet.
2
Druhý den směs přiveďte k varu. Poté snižte plamen a nechte probublávat cca 40 minut. Pravidelně míchejte, aby se nepřipálila.
3
Plňte do horkých sklenic Weck. Nechte chutney alespoň pár dní odležet pro dokonalé propojení chutí.
Tip: Mrkvové chutney se hodí k indickým jídlům, ale i k grilovanému masu, sýrům nebo jako součást zajímavého předkrmu.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x