
Domácí rybí salát z nakládaných ryb – recept po výlovu
Domácí rybí salát z vlastnoručně nakládaných sladkovodních ryb je dokonalou pochoutkou po podzimním výlovu. Tento tradiční recept vás naučí, jak si připravit jemné ryby naložené v octu, které po dochucení vytvoří lahodný salát vhodný k pečivu i jako chuťovka na stůl.
Počet porcí 4 porce
Čas cca 7 dní celkem
Náročnost 3/5
Počet porcí: 4
Suroviny
- 200 g naložených ryb
- 100 g majonézy (část lze nahradit jogurtem nebo zakysanou smetanou)
- 2 šalotky nakrájené nadrobno
- 1 stroužek česneku
- 1 snítka kopru
- 1 špetka cukru
Postup
1
Očistěte ryby, nasolte je a nechte 3 dny odležet v lednici. Poté je opláchněte a naložte na 3 dny do octa.
2
Po naložení ryby stáhněte z kůže, odstraňte větší kosti a nakrájejte na menší kousky.
3
Smíchejte ryby s majonézou, česnekem, koprem a šalotkou. Dochutťe špetkou cukru a promíchejte. Nechte odležet v lednici.
Tip: Podávejte s čerstvým pečivem jako rychlý předkrm nebo lehká večeře. Uchovejte ve sklenicích Weck jako stylový jedlý dárek.