
Jahodovo-rebarborový crumble ve sklenici Weck
Jahodovo-rebarborový crumble je svěží sezónní letní dezert, který krásně využije rebarboru i jahody. Skvěle se hodí do sklenic Weck – na pečení, servírování i jako jedlý dárek.
Počet porcí 4 porce
Čas 45 minut
Náročnost 2/5
Počet porcí: 4
Suroviny
- 4 stonky rebarbory
- 1 hrnek nakrájených jahod
- 0.5 hrnku ovesných vloček
- 0.75 hrnku špaldové mouky
- 3 lžíce másla
- 0.5 hrnku cukru krystalu
- 1 lžíce cukru na posypání
Postup
1
V míse promícháme rebarboru s jahodami a lžící cukru. Směs rozdělíme do sklenic Weck.
2
Smícháme vločky, mouku, cukr a máslo a prsty vytvoříme drobenku. Tou posypeme ovoce.
3
Zapékací sklenice postavíme na plech a pečeme na 180 °C asi 45 minut dozlatova.
Tip: Crumble chutná výborně i studený – se zakysanou smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou.