Panna cotta se špendlíkovým džemem ve sklenici Weck

Panna cotta se špendlíkovým džemem
Panna cotta se špendlíkovým džemem ve sklenici Weck
Italský dezert panna cotta vyniká jednoduchostí a elegancí. Vařená smetana s vanilkou ztuhlá želatinou vytváří jemnou delikatesu, kterou servírujeme stylově ve skleničkách Weck. Skvělé zakončení jakéhokoliv menu nebo jedlý dárek.
Počet porcí 6 porcí
Čas 4,5 hodiny (včetně tuhnutí)
Náročnost 2/5
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 plátků želatiny
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 60 g cukru (raději světlý)
  • 1 vanilkový lusk (pouze semínka)
  • 1 sklenička špendlíkového džemu Via Delicia
  • 1 plátek pomeranče (na ozdobu)

Postup

1
Plátky želatiny namočíme na 5 minut do studené vody.
2
V rendlíku ohřejeme smetanu s cukrem a vanilkou, těsně před varem odstavíme.
3
K želatině přilijeme část teplé smetany, promícháme, vlijeme zpět a metličkou vše spojíme.
4
Rozlijeme do skleniček Weck cca 2 cm pod okraj a necháme minimálně 4 hodiny chladit.
5
Servírujeme ozdobené špendlíkovým džemem a plátkem pomeranče.
Tip: Sklenice Weck usnadní servírování i skladování – stylový a praktický způsob podávání dezertů.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x