
Domácí cibuláda – karamelizovaná cibule jako delikatesa
Výtečná domácí cibuláda s karamelizovanou cibulí je skvělým doplňkem k masům, uzeninám nebo sýrům. Tento recept na cibulovou marmeládu je jednoduchý a skvěle chutná i jen tak na čerstvém pečivu. Servírujte ji stylově ve skleničkách Weck.
Množství 1 litr
Čas cca 1,5 hodiny
Náročnost 2/5
Množství (l): 1
Suroviny
- 2000 g cibule (nakrájené na proužky)
- 100 ml olivového oleje
- 150 g třtinového cukru
- červený vinný ocet dle chuti
- sůl, pepř dle chuti
Postup
1
Na oleji smažte cibuli cca hodinu do zkaramelizování a ztmavnutí.
2
Přidejte cukr, sůl, pepř a ocet dle chuti, ještě chvíli povařte.
3
Ještě horké plňte do skleniček Weck, zavíčkujte a zavařte při 80 °C na 20 minut.
Tip: Cibuláda skvěle doplní grilované maso, sýry i zeleninové sendviče.