Kachní burger se Zeleninádou a Cibuládou – česká klasika v moderním stylu

Burger s trhaným kachním masem
Kachní burger s domácími houskami, Zeleninádou a Cibuládou
Tento kachní burger recept je ideální kombinací šťavnatého trhaného masa, Zeleninády, Cibulády Via Delicia a domácích housek na burger. Perfektní volba pro víkendové grilování nebo jako netradiční street food večer doma.
Počet porcí 4 porce
Čas 60 minut
Náročnost 3/5
Počet porcí: 4

Suroviny

Omáčka:

  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce brusinkového džemu
  • Sůl, pepř

Postup přípravy

1
Připravte si omáčku – smíchejte majonézu, brusinkový džem, dochuťte solí a pepřem. Nechte odležet v lednici.
2
Opečte kachní maso na pánvi, při zahřívání ho trhejte vidličkou na kousky.
3
Domácí bulky rozkrojte a opečte řeznou stranou nasucho na pánvi nebo grilu.
4
Na spodní část bulky dejte omáčku, trhané maso, Zeleninádu, Cibuládu a přiklopte druhou polovinou bulky.

Recept na domácí bulky

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 sáček sušeného droždí
  • Špetka soli
  • Sezam na posypání

Postup přípravy housek

1
Vypracujte hladké těsto ze všech ingrediencí a nechte kynout 1 hodinu.
2
Z těsta vytvarujte bulky, potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamem.
3
Pečte v troubě na 180 °C cca 15 minut dozlatova.
Tip: Bulky můžete vylepšit přidáním bylinek nebo sýra na povrchu. Zkuste i verzi s celozrnnou moukou.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x