
Kachní burger s domácími houskami, Zeleninádou a Cibuládou
Tento kachní burger recept je ideální kombinací šťavnatého trhaného masa, Zeleninády, Cibulády Via Delicia a domácích housek na burger. Perfektní volba pro víkendové grilování nebo jako netradiční street food večer doma.
Počet porcí 4 porce
Čas 60 minut
Náročnost 3/5
Počet porcí: 4
Suroviny
- 1 kachní stehýnko v sádle nebo konzerva trhané kachny
- 4 domácí bulky (viz recept níže)
- 4 lžíce Zeleninády
- 4 lžičky Cibulády Via Delicia
Omáčka:
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce brusinkového džemu
- Sůl, pepř
Postup přípravy
1
Připravte si omáčku – smíchejte majonézu, brusinkový džem, dochuťte solí a pepřem. Nechte odležet v lednici.
2
Opečte kachní maso na pánvi, při zahřívání ho trhejte vidličkou na kousky.
3
Domácí bulky rozkrojte a opečte řeznou stranou nasucho na pánvi nebo grilu.
4
Na spodní část bulky dejte omáčku, trhané maso, Zeleninádu, Cibuládu a přiklopte druhou polovinou bulky.
Recept na domácí bulky
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžíce cukru
- 1 sáček sušeného droždí
- Špetka soli
- Sezam na posypání
Postup přípravy housek
1
Vypracujte hladké těsto ze všech ingrediencí a nechte kynout 1 hodinu.
2
Z těsta vytvarujte bulky, potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamem.
3
Pečte v troubě na 180 °C cca 15 minut dozlatova.
Tip: Bulky můžete vylepšit přidáním bylinek nebo sýra na povrchu. Zkuste i verzi s celozrnnou moukou.