Nakládáná dýně

AdobeStock_177725664

Ingredience:
1 dýně (cca 750 g očištěné a vydlabané dýně)
80 g celeru
1 cibule
250 ml vinného bílého octu
100 ml vody
1 lžička hořčičného semínka
1 lžička fenyklových semínek
1 lžička červeného pepře
1 lžička mleté kurkumy
2 tobolky kardamomu
1 lžíce cukru
1,5 lžičky soli

V hrnci svaříme ocet, cukr, vodu a koření. Na mírném ohni necháme cca 5 minut probublat.
Celer očistíme a nakrájíme na tenké nudličky tzv. julianne. Dýni nakrájíme na menší kousky (cca 1x1cm). Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Zeleninu vložíme do vývaru a vaříme 5-10 minut. Dýně by měla trochu změknout.
Zeleninu naskládejte do zavařovacích skleniček Weck a zalijte vývarem.
Zavařujeme 30 minut na 90°C.

x